Geen W-Festival meer

De organisatie focust op het netjes afronden van het faillissement.

Vandaag postte de organisatie van W-Festival het volgende op de sociale media:

"Beste W-Festival-tickethouders,
Op 9 augustus 2024 wordt het wat rustiger in de festivalsector. Na jaren van strijd zijn de laatste noten gespeeld op het podium van het W-Festival, nu onze organisatie met pijn in het hart officieel het faillissement zal aanvragen.
Het bestuur van het W-Festival heeft uitgebreide stappen ondernomen om het bedrijf draaiende te houden, maar nu, slechts een paar weken voor de start van het festival, worden we geconfronteerd met het hartverscheurende besluit om de handdoek in de ring te gooien.
De COVID-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen hebben een verwoestende impact gehad op de evenementensector. Daarnaast werd het W-Festival in 2022 geconfronteerd met het faillissement van onze ticketaanbieder Festicket, en helaas kampen we in 2024 met tegenvallende kaartverkoop, in tegenstelling tot alle voorspellingen. Na jarenlange inzet en inspanningen om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden, evenals diverse initiatieven om de schade te beperken, is het voor het W-Festival niet meer mogelijk om de organisatie overeind te houden.
W-Festival wil graag al onze medewerkers, partners, leveranciers en vooral u, ons trouwe publiek, bedanken voor de oprechte steun de afgelopen jaren. Wij keken, net als u, enorm uit naar deze negende editie.
Het bedrijf Wave to Synth zal een verzoek indienen bij de rechtbank en zal in samenwerking met een curator de nodige stappen ondernemen om het faillissement op een ordelijke wijze te laten verlopen. Het bestuur stelt: "Het is ontzettend pijnlijk om dit muzikale avontuur na negen jaar af te ronden. Onze focus ligt voorlopig op het goed afsluiten van het faillissement."
 

Geen Bonnie Tyler, Asia, Fisher-z, 2 Unlimited en Bony M. dus op het strand van Oostende op het eind van deze zomer. En wat u als tickethouder vooral wil weten, is natuurlijk wat er zal gebeuren met de tickets die u kocht, maar daarover wordt met geen woord gerept. Hopelijk wordt u persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

8 augustus 2024
Marc Alenus