Geen Rock Werchter deze zomer

Herman Schueremans slikt bitter pil door en stelt Rock Werchter uit naar volgend jaar.

De organisatie hoopt om opnieuw een kleinschalig alternatief op te kunnen zetten zoals de Zomerbar van vorig jaar.

"Weerom uitstellen is de juiste beslissing, maar het is een zeer bittere pil om te slikken", stelt de organisatie in een persbericht. "De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart."

"De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop. Lukt het wel? Of toch niet? De vraag van 1 miljoen. Dagelijks gesteld."

"We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren."

"Dit uitstel treft velen: onze vaste medewerkers, de technische crew, leveranciers, artiesten en hun entourage, alle lokale verenigingen... Onze sector staat al een jaar op pauze. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar de donkere tijden voor de sector zijn niet voorbij, zelfs niet als er binnenkort voorzichtig weer opgestart kan worden. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt hard en heeft steun nodig. We rekenen op de verschillende overheden. Belgiƫ is een internationaal gerenommeerd festivalland, dat is wat we zijn, willen en moeten blijven."

Lees de volledige perstekst hier.

16 maart 2021
Marc Alenus