Gairy Humball is eindelijk bevallen

De wedergeboorte van Dorian And The Grays viert de release van album ‘Popular To Contrary Belief’ met het buitenbeentje als single.

Zonet bracht Gairy Humball de reeds lang opgenomen debuutplaat uit. Met de kern van Dorian And The Grays (zanger Kasper De Moor, bassist Mattijs De Graeve en drummer Vinnie François), aangevuld met toesenist Wouter Van den Bossche (NIX, Freaky Age) werd deze band al een paar jaar geleden gevormd. De Moor en co plus extra gast-toetsenist Sam Van Heddeghem (Grassroots Movement) trokken de studio in bij Thomas Valkiers en barstten van de ambitie, maar om dezelfde reden als veel andere bands (corona en gebrek aan vinyl) werd de release van deze plaat almaar uitgesteld.

Opener van de plaat en eerste single Out Of It oogstte hier twee jaar geleden al applaus en nu is er toch dat album. Om dat te vieren, hangt de band heerlijk loom in de strandstoel en droomt ze even weg van de lichtjeukende slackerrock die de rest van de plaat kenmerkt. Nu de bevalling van de plaat voorbij is, mag de spanning begraven worden en wordt er ingetogen gevierd met een stevig glas rode wijn trappist en enkele geestverruimende kruiden.

De tour bij de release loopt ondertussen op wieltjes, maar de echte releaseparty moet nog komen. Die vindt plaats op 7 december met een thuismatch in De Corridor aan de Olmenlaan in Wetteren. Tickets via www.decorridor.be.

30 november 2022
Marc Alenus