Fred Van Hove in de Singel

Het voorbije weekend reikte radiozender Klara de Carrièreprijs 2016 uit aan de Antwerpse freejazz- / improvisatiepianist en muzikale pionier Fred Van Hove. Rond hem is er in De Singel op 3 en 4 Februari 'Celebrating Free Music And Minds', een verjaardagsfestival vol razend interessante artiesten uit binnen- en buitenland.

Fred wordt tachtig en dat wordt in stijl gevierd. Het programma oogt dan ook bijzonder interessant. Te verwachten zijn onder meer ongewone samenwerkingen tussen jong en oud, bekend en minder bekend. Daarnaast is er een Fred Van Hove-expositie voorzien en zal ook zijn werk vanzelfsprekend prominent aan bod komen.

Hebben hun medewerking al toegezegd: Evan Parker, Hamid Drake, Ernst Reijseger, Steve Beresford, Paul Lovens, Mark Sanders, Sarah Gail Brand, Seppe Gebruers, Lisa Ullén, Elsa Bergman, Isak Hedtjärn, Erik Carlsson, Gino Coomans, Els Vandeweyer, Martin Blume, Niels Van Heertum en vele anderen. En dan is er nog die ongetwijfeld spetterende finale met het WIM ensemble - Luc Mishalle, Paul Vlaeminck, Peter Jacquemyn, Mike Goyvaerts, Ivo Vander Borght en special guests.

Voor tickets moet u hier zijn.

31 januari 2017
Philippe De Cleen