Flip Kowlier - September

Op ‘September’, het nieuwe full album, is het nog even wachten tot het voorjaar, maar de titeltrack September is er wel al.

Stilzitten is er voor Flip Kowlier nooit bij, maar toch had hij zin om nog eens echt solomateriaal te maken. Met September levert hij de eerste single en titeltrack af van zijn aankomende album. Het is een lekkere, ietwat frivole oorworm met een lichtvoetige sixties-feel, mooi en breed geproducet door huisproducer Wouter Van Belle en met de vaste begeleidingsband als gangmakers.

 “We hadden erg lang niet samengespeeld,” aldus Kowlier, “maar van zodra we in de studio doken, en Karel (De Backer, drums) aftikte, leek het alsof we pas de dag voordien van elkaar afscheid hadden genomen. Het muzikale raderwerk draaide als vanouds. Dat was echt een heel fijn gevoel.”

Voor de insteek van September blikte Kowlier even achterom: “Ik heb september altijd een speciale maand gevonden. Het is zowel het eind-als het beginpunt van iets. De zomer is –van dag op dag lijkt het wel –afgelopen, en je verbaast je over hoe snel die lome zomerdagen alweer voorbijvlogen. En dan is er die eerste schooldag. Nieuwe gezichten, nieuwe meisjes, en de eerste grote liefde. Dat overvalt je dan zomaar, en je kan enkel maar meegaan in die sfeer. Het zit allemaal vervat in September, met een zekere nostalgie over dagen die nooit meer terugkomen.”

5 november 2021
Marc Alenus