Fleet Foxes voor twee shows naar de AB

Het is van 2011 geleden dat Fleet Foxes nog eens een zaalshow in ons land speelde, maar dit najaar maken ze dat goed, met niet een maar twee shows in de AB op 17 en 18 november.

Fleet Foxes werd opgericht in Seattle en maakte onmiddellijk indruk met een opvallende maturiteit en een diepe, geraffineerde en briljante indie-folkrocksound. Hun eerste, zelfgetitelde album is uitgegroeid tot een ware cultklassieker: mysterieuze en symbolische songteksten, en een uniek geluid dat tegelijkertijd traditioneel en toch modern klinkt. Songs als White Winter Hymnal en He Doesn’t Know Why  lieten hun heldere stemmen en perfecte harmonie perfect weerklinken. Met de wondermooie opvolger ‘Helplessness Blues’ slaagde de groep erin verder te gaan op hetzelfde elan. Geïnspireerd door de muziek van de jaren ’60 en ’70, zweefde deze plaat tussen traditie en meer psychedelische invloeden.

Tegen het commercieel gangbare idee in, voelde Fleet Foxes zich niet gehaast om nieuw werk uit te brengen. En dus lieten ze zes jaar op zich wachten. ‘Crack Up’ verschijnt in juni van dit jaar en zal elf songs tellen.  Een voorsmaakje kregen we reeds met het nu al te downloaden Third Of May / Ōdaigahara, een negen minuten durende cocktail van piano, een twaalfsnarige gitaar, een strijkerskwartet en hun typische vocale harmonieën.

De ticketverkoop voor de twee shows start op 7 april vanaf 10 uur. Bekijk hieronder een trailer voor het opkomende album.

4 april 2017
Marc Alenus