Fleddy Melculy heeft nieuws

Na twee jaar shows en tournees keer op keer uitstellen en/of annuleren, staat de band er nog steeds

Sterker nog, morgen pikt Fleddy Melculy de 'Sabbath Fleddy Sabbath'- en 'And Just Niks For All'-tourdraad weer op waar ze waren geëindigd. Maar intussen heeft de band bepaald niet stilgezeten. Er is een heus nieuw studio-album in de maak, dat voorjaar 2023 zal verschijnen. Op Record Store Day 2022 (23 april) zal Fleddy's tweede album 'De Kerk Van Melculy' uit 2018 opnieuw worden uitgebracht als gelimiteerde oplage in zeshonderdachtenzestig individueel genummerde exemplaren op roze en paars gemengd vinyl (lp één) en op groen en geel gemengd vinyl (lp twee).

Iets eerder nog, op zaterdag 16 april, vindt voor de derde keer Fleddy Melculy's eigen festival Fleddypalooza plaats in de AB in Brussel met opnieuw een zeer straffe line-up. Van het West-Vlaamse Spoil Engine (voorlaatste show met zangeres Iris) tot het Antwerpse Bark, van Killthelogo, dat al vele jaren op de teller heeft (ex-.Calibre) tot de new kids van Hippotraktor en van de deathmetal van Coffin Feeder tot de metalcore van Fleddy zelf.

En dan is er nog de gloednieuwe single/video Geen Tijd Voor Spijt, die uitstekend verwoordt hoe de band terugblikt op de muzikale carrière die zes jaar geleden met een big bang startte.

18 maart 2022
Bert Gysemans