Flagey gaat voor ontmoetingen

Het programma van Flagey voor het komende seizoen ziet er veelbelovend en ei-vol uit.

Het programma van Flagey voor het komende seizoen ziet er veelbelovend en ei-vol uit.

Het concertgebouw trapt af met een volledige openingsmaand september met proevertjes van wat er in de rest van het seizoen nog komen gaat. Er staat jazz op het programma met o.a. de albumpremière van het Tord Gustavsen Trio; Renaud Capuçon geeft twee exclusieve concerten en Edgar Moreau brengt met Denis Kozhukhin, een van de pianisten in residentie, een hommage aan Debussy.

Flagey geeft mee vorm aan ‘The Circle of Silence’ met o.a. de tweede, volledig vrouwelijke editie van Religie in de Stad, en biedt ruimte voor lezingen en laat beeld en muziek elkaar ontmoeten in een filmconcert (‘Jaws In Concert’) in samenwerking het het Brussels Philharmonic en Cinematek.

Net zoals elk jaar biedt Flagey een thuis aan enkele muzikanten, waaronder dit keer Lukaš Vondraček, Rafał Blechacz en - kind aan huis - Julien Libeer. In oktober brengt STUFF. ode aan Marc Moulin en in januari nemen ze de filmmuziek van Howard Shore onder handen.

In oktober staat Johannes Brahms dan weer in de kijker. Augustin Dumay brengt diens muziek samen met enkele vrienden weer tot leven.

En dan zijn er ook nog festivals, zoals het Brussels Jazz Festival (10 – 19 jan. 2019) en Flagey Piano Days (7 – 12 feb. 2019), Brussels Electronic Marathon (12 okt.), Listen Festival (18 april 2019), Klarafestival, de halve finales van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool en het afsluitende Festival Musiq’3.

Alles over het komende seizoen in Flagey vindt u hier.

7 juni 2018
Marc Alenus