Finale Rockrally zonder publiek

De blijvende onzekerheid rond de organisatie van evenementen stimuleert de creativiteit. 

Finale Rockrally zonder publiek

AB & Humo slaan daarom de handen in elkaar en steken de finale van Humo's Rock Rally in een nieuw jasje. Het slotstuk zal in 2020 volledig digitaal verlopen. De finale zal zoals de traditie het betaamt wel gewoon in AB plaatsvinden, zij het met een “ABnormal” sausje: COVID-proof, zonder publiek, uitgezonden vanuit het volledige AB gebouw en live te volgen via humo.be.

Achthonderdnegenenzeventig deelnemende artiesten streden het voorbije jaar om het hoogste goed en werden herleid naar tien finalisten: All-Turn, Be Irving, Hugs of the Sky, Jakomo, Dyce, Uma Chine, Terms, Yokan, Wolker en Meskerem Mees.  

Eén van hen mag zich op 18 oktober kronen tot winnaar Humo’s Rock Rally 2020 en komt in het illustere lijstje van onder andere Balthazar, Whispering Sons, DIRK., School is Cool en Compact Disk Dummies te staan.  

Naast eeuwige roem en een aardige zakcent staat er dit jaar nog een extraatje op het spel. AB verbindt er zich namelijk toe de drie laureaten van de finale een plaatsje te geven in de programmatie van 2021.

“AB is altijd een broeierige kweekvijver geweest voor lokaal talent. In dit coronajaar willen we die stimulerende rol meer dan ooit opnemen.” Kurt Overbergh – Artistiek Directeur AB.

1 oktober 2020
Marc Alenus