Filter Festival is volledig

Eindelijk weer een heerlijke muzikale herfst voor Trix!

Drie jaar hebben we erop moeten wachten, maar het is eindelijk tijd voor de derde editie van het alternatieve Filter festival: hét event voor alternatieve durfals die hun kennis verder willen uitpuren. En het heeft een tijdje mogen duren vooraleer de affiche van Filter 2022 compleet was. Maar kijk, de eerder aangekondigde Animal Collective, Widowspeak, L.A. Salami, BDRMM en Kakkmaddafakka krijgen eindelijk volwaardige programmagenoten.

Overheen de diverse podia van Trix kan je nu ook snoepen van het loeiharde Ho99oR (de Pukkelpopweide zindert nog na van hun mokergeweld), de smoothness van Yaya Bey (rising neo soul star), de eigenzinnigheid van Mathilde Fernandez (de helft van het gabberproject Ascendant Vierge) en – vooral – Zola Jesus. En met die laatste heeft Trix een klepper van formaat beet die met penetrante operastem de ramen tot barstens toe kan zingen, onder begeleiding van een heerlijk duistere en zweverige mysterie elektronica.

Wacht even… Acht acts met variatie van pop, noiserock, freaky indie, countryfolk, hiphop tot darkwave? Maar vooral met een hoge “te ontdekken” factor die vaak in het buitenland al lang hoger gerezen is en met een kwaliteit Filter waardig?! We zien elkaar dan op 26 november in Antwerpen?

Info: www.trixonline.be

16 september 2022
Johan Giglot