Filmische clip voor HiMShe

Derde single Naked Shoulders werd een ambitieuze videoclip aangemeten.

Voor jonge muzikanten was het vermaledijde jaar 2020 “gene kadoo”. Jarenlang met hart en ziel werken aan je muziek, dan is daar eindelijk de langverwachte release van je debuutplaat en plots valt de wereld stil. Ga er maar aan staan! Selien Hoessen a.k.a. Erine Mishi debuteerde begin 2020 met haar band HiMShe vanuit uitvalsbasis Gent. De ep 'Stay' liet ons kennis maken met een pop-rockkwintet dat soms bijna filmisch verhalende songs maakt waarbij een David Lynch-sfeertje nooit veraf is. Via een sociale-media-campagne wordt eerstdaags de nieuwe song op u losgelaten.

“De videoclip gaat over Henry, een uitgebluste man die worstelt met het onvermogen expressie te geven aan zijn duistere verlangens. Een jonge dame gaat tot het uiterste om Henry uit zijn impasse te halen, of toch niet?”, weet Selien ons te vertellen. De groep tracht via surrealistische cinematografie de muziek naar een hoger niveau te tillen. En de zeven hoofdzonden (afgunst, vraatzucht, hebzucht, hoogmoed, onkuisheid, luiheid en gramschap) spelen daarbij een cruciale rol.

HiMShe wil in deze clip muziek en beeld tot op een gelijk niveau brengen: de dreigende sfeer met upbeat disco-feel van het nummer wordt door filmmaker Jasper Vranken, die gelauwerd werd voor zijn horrorkortfilm ‘Muil’ (2018), pakkend in beeld gebracht. "Gerenommeerd Vlaams acteur Mattieu Sys werd bij het project betrokken “om het Lynch-gehalte naar een hoogtepunt te drijven”, bekent Selien nog.

De videoclip wordt op 20-02-2022 om 19 uur op de wereld losgelaten.

19 februari 2022
Patrick Van den Troost