Fifty Lab Music Festival lost weer een vracht nieuwe namen

Het festivalseizoen bijna ten einde? Absoluut niet! Als in november de dagen een flink stuk korter en kouder worden, dan feesten we toch gewoon binnen?

Jonge, talentvolle en bijgevolg veelbelovende artiesten een podium bieden? Wij vinden dat een nobele zaak. Het team van Fifty Lab heeft dan ook een neus voor aanstormend talent, want tijdens de vorige edities voerden ze al schoon volk op als Bolis Pupul, Loverman, Ão, Porcelain Id en Meskerem Mees. Het is dus niet ondenkbaar dat u half november, op één van de vijf Fifty Lab Music Festival-locaties verspreid over onze hoofdstad, al enkele grote namen van morgen aan het werk zal zien.

Vóór de zomer werden al twintig namen bekendgemaakt, waarna de ticketverkoop meteen een vliegende start nam. Gisteren werden daar nog eens vijftien nieuwe namen aan toegevoegd, zodat nu de helft van de line-up bekend is. Net als bij de vorige edities werken de organisatoren ook nu met twintig gastcuratoren, die hun geheimtip willen delen met de mensheid en die ook uitnodigen op het festival.

Zo levert We Love Green de Fransman Carbonne aan, die een zomerhit scoorde met Imagine en eerder al op Les Ardentes stond. Nog van bij onze zuiderburen: Inès Cherifi met haar betoverende symfonieën en melodieën (gecureerd door Girls Don't Cry) en de feministische pink-punk van Grife (met dank aan Hop Pop Hop). Het Zwitserse duo crème solaire (geserveerd door Festival de la Cité) brengt dan weer viertalige elektropunk.

Uit het hoge noorden verwelkomen we de elektropop van het Noorse han gaiden en het veelzijdige Zweedse rip Me (getipt door respectievelijk Øyafestivalen en Norberg Festival). Vanuit het warme zuiden komt de Portugese popprinses Margô op voorspraak van A Porta Festival naar Brussel. Ons aller Cactus Muziekcentrum vaardigt The Christian Club uit Brugge af met zijn sfeervolle, maar duistere muziek. Het Britse Canned Pineapple (niet te versmaden, volgens de mensen van Left of the Dial) komt de boel dan weer opvrolijken met zijn aanstekelijke slackerrock.

Fans van rap en hiphop komen ongetwijfeld aan hun trekken tijdens de doortocht van de Canadees Skiifall en van het Amerikaanse trio HiTech. De sociaal geëngageerde Luikenaars van Fervents komen demonstreren hoe je een zaal plat speelt door grunge en hardcorepunk te kruisen. En natuurlijk is er ook plaats voor melancholie en nostalgie, met de Belgo-Congolese zangeres Camille Yembé en de Britse zangeres en songwriter MAY. Wie ook nog eens een Fransman wil zien triomferen op een fiets, raden we JOUBe aan, die muziek maakt met zijn stalen ros.  

Fifty Lab Musical festival vindt plaats van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 november, op vijf verschillende plaatsen in Brussel (waaronder de A.B., het Beursgebouw en de Beursschouwburg).

Alle informatie is terug te vinden op  www.fiftylab.eu.

29 augustus 2024
Marc Goossens