Feestelijke heruitgave voor debuut Alcest

Feestelijke heruitgave voor debuut Alcest

Fans van de Franse shoegaze-/black-metalband Alcest kunnen uitkijken naar een luxueze heruitgave van debuutalbum 'Souvenirs d'un Autre Monde', die op 22 september verschijnt.

Tien jaar geleden maakten we kennis met een jong mastermind, Neige genaamd, die op zijn debuutalbum een donkere mix van black metal en shoegaze bracht. En kijk tien jaar later staat zijn debuutalbum geboekt als één van de invloedrijkste releases in het blackgaze-/ post-black-metalgenre; een album dat onmiskenbaar verschillende bands wist te inspireren. Niet voor niets heeft Pitchfork dit album opgenomen in de "50 Best Shoegaze Albums of All Time" .

Twee verschillende versies zullen verkrijgbaar zijn, één op cd en één op vinyl. Beide zullen extra's bevatten zoals een nieuwe hoes (door vaste Alcest-fotograaf Andy Julia), vertaling van de teksten naar het Engels, een interview, foto's, shirts, posters, ... ;te veel om op te noemen.
Sinds dit succesvolle debuutalbum is de ster van Alcest alleen maar feller gaan schijnen met nog vier studio albums (en een split album en enkele ep's). Het meest recente werk is het uit 2016 stammende 'Kodama', dat ze onlangs op Dour nog eens in de verf zetten.
Alcest zal deze herfst het voorprogramma van Anathema verzorgen. En die houden ook halt in België, op 17 November in Trix.

11 augustus 2017
Bert Gysemans