Ezra Collective hint naar volgende plaat met nieuwe single

Deze opzwepende jazz-meets-grime-roller is de eerste nieuwe muziek van het collectief in meer dan een jaar.

Sinds de laatste release van Ezra Collective (Quest for Coin II met JME en Swindle) in november 2020, was het stil, maar de verschillende bandleden zijn druk bezig geweest. Drummer en bandleider Femi Koleoso is nu een integraal onderdeel van de Gorillaz line-up, bassist TJ Koleoso speelde samen met Yazmin Lacey, toetsenist Joe Armon-Jones droeg bij aan het nieuwe album van Mick Jenkin, toerde met Nubya Garcia en bracht solomateriaal uit, saxofonist James Mollison trad op in de band van Nala Sinephro en trompettist Ife Ogunjobi speelde in stadions met Burna Boy.

Na de zomer van 2021 kropen ze terug in de studio om nieuw materiaal op te nemen, waarvan er meer volgt in 2022. Een eerste nummer heet More Than A Hustler en daarin werkt het collectief samen met rapper Novelist.

“Het huwelijk tussen grime en jazz begon voor ons toen we covers van JME-instrumenten speelden", legt bandleider Femi Koleoso uit. "Die reis ging verder met Quest For Coin II, en dit nieuwste deel bevat een MC die, net als wij, een diepe liefde voor het verleggen van de grenzen van muziek. More Than A Hustler is het verhaal van hoe we consequent op zoek zijn naar grootsheid en hoe we meer zijn dan alleen die reis, veel meer."

10 december 2021
Marc Alenus