Eyemèr kondigt ep aan

Sam Bettens staat niet alleen.

Lang voor Sam Bettens naar buiten kwam met een foto van hun ontblootte bovenlijf om zo het taboe rond borstoperaties bij transgender personen te doorbreken, rijpte ook bij Eyemèr het idee om er iets rond te doen. Deze indie-songwriter haalde de finale van Humo’s Rock Rally in 2014 en heeft sindsdien al meermaals getuigd van het proces waardoor hun zelf doorgingen en op Reborn klinken ze hoopvol nu hoofd en lichaam nog meer met elkaar verbonden zijn.

Eyemèr schreef het nummer een paar dagen voor hun mastectomie, als reflectie op het lange proces dat doorlopen moest worden om een ​​borstoperatie te kunnen ondergaan. Hen beseft ook dat niet alle transgenders kunnen of willen kiezen voor dezelfde weg, maar vond toch zevenendertig transpersonen bereid om via een foto te getuigen in de videoclip.

“Now I’m home” zijn de openingswoorden van deze mooie, aangrijpende track waarin melancholische strijkers en een kabbelende, akoestische gitaar de stem van Eyemèr ondersteunen. Op het nummer is ook zanger en transgenderactivist Ryan Cassata te horen, een belangrijke stem in de internationale transgendergemeenschap. Een volledige ep rond het thema met als titel 'Transition Town' wordt verwacht op 11 februari 2022.

27 november 2021
Marc Alenus