Eyemèr komt terug met nieuwe ep

Bijna vier jaar na de release van het debuutalbum ‘Temporarily Colourblind’, komt Eyemèr terug met een nieuwe ep, ‘Good Mourning To You’. Op deze plaat zingt de singer-songwriter over mentaal welzijn en non-binariteit.

De titel ‘Good Mourning To You’ is geen typfout. De titel verwijst naar het rouwproces dat Eyemèr (pseudoniem van Sarah Devreese) doormaakte toen die iemand verloor aan zelfdoding. Daarnaast ervoer Eyemèr een proces gelijkaardig aan rouwen toen iemand in hun familie door een mentale ziekte niet meer écht aanwezig kon zijn. Met ‘Good Mourning To You’ wil Eyemèr diegenen een hart onder de riem steken die momenteel een verlies aan het verwerken zijn. 

Eyemèr tracht al jaren het stigma rond mentale gezondheid te doorbreken met melancholische indieklanken en activistische songteksten. Sinds 2018, het jaar waarin de voormalige finalist van Humo’s Rock Rally uit de kast kwam als non-binair persoon (niet man of vrouw), komt ook het thema non-binariteit aan bod in de songteksten. De artiest hoopt hiermee beide thema’s aan te kaarten en te normaliseren.

Eerder dit jaar was er de track Thunder, samen met Simbai, maar deze staat niet op de ep. Wel vijf andere, ingetogen tracks voor fans van Soko, Daughter of Waxahatchee in een productie van Michiel De Maeseneer (On My Own, Inner Voices en Survival Of The Fittest en Tomas Van Hove (Soil en Bird You Can Fly).

De hoes (zie hieronder) is ook van de hand van de artiest. De ep komt er aan op 21 oktober, tien dagen eerder vooraf gegaan door de single Bird You Can Fly.

Foto: Lex Van Cauwenberge

12 augustus 2019
Marc Alenus