Expo en boek rond Lintfabriek

Het legendarische Kontichse jeugdhuis herleeft in een tentoonstelling en een boek.

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 mei vindt het jaarlijkse Antwerp Art Weekend plaats. De gelegenheid bij uitstek om de expo 'This Place Could Be Your Life - Lintfabriek Archieven 1982-2007' te bezoeken in de Venushal van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Deze expo biedt je een inkijk in de archieven van het legendarische jeugdhuis Het Lintfabriek aan de rand van Antwerpen. Als internationaal kruispunt voor alternatieve muziek en broeihaard van talent is het jeugdhuis in Kontich bijna vijftien jaar na sluiting nog lang niet vergeten.

De tentoonstelling is meteen ook de locatie waar het boek rond Het Lintfabriek wordt voorgesteld op donderdag 26 mei om 19u30. Jeroen Olyslaegers zal dan live zijn liefde voor de magische plek betuigen, zoals hij ook heeft gedaan via een tekstbijdrage in het boek.

Tijdens de vierdaagse expo kan je tijdens de openingsuren een boek aankopen (€45,95) of oppikken indien je aankocht via presale. Na afloop van de expo kan je een publicatie kopen via www.lintfabriek.com, de betere boekhandels of op de locaties van Trix, Het Bos of de Academie.

23 mei 2022
Patrick Van Gestel