Exciting nieuws van Excite

Tussen 5 en 7 oktober verwelkomen Poppunt, PXL-Music en Muziekodroom buitenlands talent in Hasselt en Gent in het kader van EXCITE, languit 'Exchange of International Talent in Europe'. Met dit uitwisselingsproject sturen negen Europese muziekorganisaties sinds 2009 beloftevolle bands op buitenlands avontuur. De komende twee jaar kan EXCITE bovendien op subsidies van het prestigieuze Creative Europe-fonds rekenen, waardoor het project een stevige boost krijgt.

In België nodigt Poppunt samen met PXL-Music en Play Festival (Muziekodroom) de Duitse elektronicaband Tellavision en het Fins-Nederlandse R&B-collectief F.U.N.C. uit. De bands spelen tussen 5 en 7 oktober op Play Festival in de Muziekodroom, in de Hasseltse koffiebar/platenwinkel Just for the record, op Urgent.fm en in de Gentse Charlatan voor een Democrazy-show.

Het uitwisselingsproject is aan z'n negende editie toe, en stuurde in het verleden o.a. de Belgische acts SXLTGLWillowGo MarchBrutusTubelightProtection Patrol Pinkerton en Team William op buitenlands avontuur. Dankzij de financiering van Creative Europe breidt het project uit naar Slovenïe, Spanje, Polen en Portugal, zullen de toerende bands op nog meer professionele begeleiding kunnen rekenen, en zal Excite een podium cureren op het gerespecteerde showcasefestival Reeperbahn in Hamburg. Het resultaat? Zo'n honderd optredens van ongeveer zestig acts, tijdens zo'n dertig festivals in maar liefst dertien Europese landen, en dat allemaal op twee jaar tijd.

Meer info over Excite, de deelnemende organisaties, festivals en bands vind je op http:\\excitemusic.eu.

 

3 oktober 2017
Marc Alenus