Everything But The Girl fuseren opnieuw

Tracey Thorn en Ben Watt slaan opnieuw de handjes in elkaar.

In de jaren tachtig was Everything But The Girl goed voor een reeks toonaangevende albums uit, waarbij ze experimenteerden met jazz, gitaarpop, triphop en soul. Na de bijna-doodervaring van Watt door een zeldzame auto-immuunziekte begin jaren negentig keerde het Britse duo in 1994 terug met een achtste studioalbum 'Amplified Heart'.

Maar na een laatste optreden op het Montreux Jazz Festival in 2000 koos het duo ervoor om te stoppen op een hoogtepunt. Vandaag is Everything But The Girl terug met de single Nothing Left To Lose, de eerste nieuwe muziek sinds 1999. Op 21 april verschijnt het album 'Fuse', dat het tweetal opnam in een kleine studio met vriend en engineer Bruno Ellingham.

Over de terugkeer van de band en de nieuwe plaat zegt Thorn in een persbericht: "Ironically the finished sound of the new album was the last thing on our mind when we started in March 2021. Of course, we were aware of the pressures of such a long-awaited comeback, so we tried to begin instead in a spirit of open-minded playfulness, uncertain of the direction, receptive to invention."

11 januari 2023
Patrick Van Gestel