Eric Clapton deelt video van zijn nieuwe single

Begin volgende maand verschijnt zijn nieuwe album ‘Meanwhile’, waarop zowel eerder uitgebracht materiaal als nieuwe songs zullen staan.

Eric Clapton deelt video van zijn nieuwe single

Het wordt nog een druk najaar voor Eric Clapton. Op dit eigenste moment bevindt hij zich aan de andere kant van de wereld, voor een reeks concerten in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Na zijn laatste optreden blijft hij zelfs nog even hangen in Los Angeles, want hij is één van de artiesten die zullen te zien zijn op ‘Life Is A Carnival’, een tributeconcert ter nagedachtenis van de vorig jaar overleden Robbie Robertson van The Band.

Op de nieuwe plaat, die op cd en vinyl pas in januari verschijnt, staan acht songs die Clapton de afgelopen jaren mondjesmaat op de wereld losliet. Daaronder zitten Moon River, een cover van een song uit de film ‘Breakfast At Tiffany’s’, die hij kort voor diens dood opnam met Jeff Beck, een cover van golden oldie Always On My Mind (met Bradley Walker), en twee anti-lockdownsongs waarvoor hij tijdens de covid-pandemie de handen in elkaar sloeg met Van Morrison (This Has Gotta Stop en Stand And Deliver).

Maar er staan dus ook zes nieuwe songs op. Eén daarvan, laidback reggaedeun One Woman, is nu al verkrijgbaar. De video van Claptons nieuwe single kan u hier zien:

https://youtu.be/pJCx57kp0dE?si=FqbUCnCPtg6Zjaju

26 september 2024
Marc Goossens