Enigma Experience = leven buiten Truckfighters

13 november zal het eerste album 'Question Mark' het licht zien op Fuzzorama, het label van Truckfighters. 

Enigma Experience is een nieuwe Zweeds-Noorse band van en met Niklas 'Mr.Dango' Källgren van Truckfighters, ex-Truckfighters- en Witchcraft-drummer Oskar 'Pezo' Johansson en zanger Maurice Adams van Breed en Motorfinger. 

De Truckfighters-gitarist is de drijvende veer achter dit project. Hij zat ook in de producersstoel, mixte de boel, speelde ook de baspartijen in en verzorgde de achtergrondvocalen. Verwacht je aan iets anders dan Truckfighters. 'Question Mark' staat vol met klassieke rock, de ene keer refererend aan jarennegentiggrunge, dan weer aan een oldschoolrockband of licht-akoestisch. Natuurlijk fuzzt de gitaar van Mr. Dango nog steeds, maar net iets minder dan bij Truckfighters. De muziek leent zich ook niet tot akrobatische sprongen zodat zijn knieën gespaard blijven. 

Een eerste nummer Lonewolf zag al het licht en kan via verschillende media beluisterd worden. Wie trouwens interesse heeft in dit album: de labelbaas van Fuzzorama heeft alles uit de kast gehaald en zorgt voor enkele exclusieve versies.

29 augustus 2020
Bert Gysemans