En zo klinkt Giants In The Trees!

Dat Krist Novoselic (ex- Nirvana) een nieuwe band heeft, had u wellicht al opgevangen. Nu is er ook een eerste geluid van Giants In The Trees. De band heeft namelijk zijn debuutsingle online gesmeten.

Samen met de muzikanten Jillian Raye, Erik Friend en Ray Prestegard, die hij ontmoette in Grange, een organisatie die zich inzet voor het milieu brengt Novoselic een ode aan Bigfoot (die ook Sasquatch genoemd wordt) en tegelijk aan het Canadese park met die naam. Aan dit nummer dankt de band ook zijn naam, zo blijkt uit de tekst. 

In de video wandelt de band door een woud en onderzoeken de leden de omgeving. Maar Novoselic kan het niet laten om de serieuze boodschap wat te relativeren in de commentaren:

 “I bought the property the video is filmed on. I pay for the production I cut all the trees and am now building a golf course on the land. This video cost over $2 million to make. The reason is, it was shot on a soundstage and all of the flora is made from plastic, foam and other materials to get that natural look.”

 

1 augustus 2017
Marc Alenus