Emma Ruth Rundle & Thou doen het samen

Noteer deze alvast in de reeks speciale samenwerkingsvennootschappen.

Emma Ruth Rundle & Thou doen het samen

Postrock singer-songwriter Emma Ruth Rundle en het uit Baton Rouge afkomstige sludgemetal gezelschap Thou slaan de handen in elkaar. Dankzij Roadburn Festival-organisator Walter Hoeijmakers, waar beide bands goede contacten mee onderhouden en die beide artiesten tezamen op het podium van de Koepelhal in Tilburg wist te krijgen, is deze samenwerking een feit. 

'May Our Chambers Be Full' is de vrucht van de samenwerking. Terwijl het solomateriaal op het eerste gezicht behoorlijk verschillend lijkt te zijn - Emma als singer-wongwriter met donker randje en Thou als sludgemonster - ondervinden beiden veel  invloed uit de DIY-punkscene en misschien nog meer uit de grunge, de"spirituele" opvolger. 

De twee artiesten putten dus uit het Seattle-geluid van de vroege jaren negentig en de latere afleveringen van "90s Alternative Nation" zonder de eigen identiteit te verliezen. Tekstueel is het een huwelijk tussen mentaal trauma, overmatige vreugde en melancholische melodieën. 

Het album komt uit op 30 oktober via Sacred Bones. Je kan je persoonlijke exemplaar al bestellen en sinds enkele dagen staat er op de bandcampagina van Thou ook al een eerste nummer online. 

9 september 2020
Bert Gysemans