Ellen Schoenaerts deelt indrukwekkende clip voor nieuwe single

Ellen Schoenaerts heeft een boodschap.

Deze ochtend verscheen op VRT NWS een veel gelezen opiniestuk van Ellen Schoenaerts en de artieste houdt het daar niet bij. Ze lost vandaag ook een eerste single uit haar aankomende album ‘Vrijblijvend Advies’, een plaat die uitkomt in maart volgend jaar en waarop ze samenwerkte met Tijs Delbeke, Liesa Van Der Aa, Ephraim Cielen, Tom Pintens, Sjoerd Bruil en Hannes d’Hoine. Namen die klinken als een klok net als haar boodschap.

En die boodschap wordt ook nog eens ondersteund door een indrukwekkende, in een take opgenomen videoclip waarin tal van bekende acteurs spelen zoals Leen Dendievel, Dominique Van Malder en Julie Cafmeyer om er maar drie te noemen.

‘Voor Europa’ is een verbindend nummer waarin ze pleit voor inspiratie, constructie, nuance en samenhang in de samenleving. Het is net als de rest op ‘Vrijblijvend Advies’ vooral een positief nummer. “Wil er iemand even komen met een visie en wat dromen en een toekomst voor dit tranendal? Want mensen zijn hier bang,” klinkt het in dit mooie, meeslepende lied.

“Als ‘Feiten’ Yin is, zou ‘Vrijblijvend Advies’ Yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind”, aldus Schoenaerts zelf. 

12 december 2019
Marc Alenus