Ella Ronen stapt uit de veilige cocon

Als kind van een Iraanse vader en een Israëlische moeder bevond de artieste zich de voorbije maanden in een bevroren staat, vol ongeloof over wat er in Gaza gebeurt.

Maar haar stem heeft altijd geklonken voor vrouwenrechten en vrede. En dat is nu meer dan ooit nodig. Dus stapt Ella Ronen in het licht met de prachtige nieuwe single I Just Want To See You, een samenwerking met de producer van het album Sam Cohen (die eerder werkte voor Kevin Morby en Sharon Van Etten).

Ronen is wel één en ander gewend. Als zestienjarige werd ze in Tel Aviv aangerand door een bekende dichter-journalist. Ze ontmaskerde hem daarna als een roofdier als mede-auteur van een artikel en schreef er de song The Truth over. Eerder deelde ze ook al het magisch-realistische titelnummer van het album 'The Girl With No Skin', een nummer over een kwetsbaar meisje dat uiteindelijk toch sterkte vindt.

En nu is er dus de derde en laatste single voordat 'The Girl With No Skin' verschijnt op BB Islands (8 maart 2024). En opnieuw is het een pareltje geworden, teder en zacht zoals de liefde zelf, gezongen met dat typische warme stemgeluid.

28 januari 2024
Marc Alenus