Elastica antwoordt op geruchten rond reünie

Er deden nogal wat geruchten de rondte als zou Elastica bezig zijn aan een nieuwe plaat. Die geruchten werden uiteindelijk ook ontkracht. Het zou enkel gaan om een heruitgave van het debuut van de band. Drummer Justin Welch en frontvrouw Justine Frischmann gingen daar nu dieper op in.

“I’m still involved in music, but for the others, they’ve got on with their lives”, legde Welch uit. “I see Annie [Holland, bassist] quite a lot, because I’m down in Brighton. But the last time I saw Donna was when she turned up onstage at a Forum show [13 april 2000]. She walked on, played on one song, and left.” Ook Frischmann zei dat er “niet wordt gedacht aan een reünie van Elastica”.

Maar die reissue die komt er wel; op Record Store Day met name en als je een exemplaar te pakken krijgt, krijg je er meteen een fanzine en een flexi-disc met daarop In The City uit hun John Peel session.

Over de liefdesperikelen tussen Frischmann, Damon Albarn en Brett Anderson kan je binnenkort alles lezen in het boek waaraan de Suede-frontman momenteel werkt.

19 maart 2017
Patrick Van Gestel