Einstürzende Neubauten en meer op 'Peace To The World'

In het kader van de vijfde en laatste editie van GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van WOI van de provincie West-Vlaanderen, is er dit jaar ook weer een interessant muzikaal luik. Zo zal curator Wim Opbrouck op zaterdag 25 augustus het publiek door de twaalf uur durende vredesmanifestatie 'Peace To The World' gidsen, op de Grote Markt van Ieper.

 

Onder meer Willem Vermandere, Wannes Capelle, Brihang, Raymond Van het Groenewoud, Tom Lanoye, Stijn Meuris, Laïs, Gabriel Rios, het Duitse collectief Einstürzende Neubauten en de We Shall Overcome Band met Ron Reuman, Axl Peleman, Serge Feys en Roeland Vandemoortele zullen tijdens deze marathonvoorstelling, die om 14u00 van start gaat, een krachtig signaal van verzoening, hoop en solidariteit geven.

 

Voorts zijn er tussen 29 juni en 3 september nog een reeks gratis concerten (van onder meer Dez Mona en Amenra) in Poperinge, Veurne, Diksmuide, Nieuwpoort en Heuvelland, die een ode brengen aan een aantal iconische locaties. Alle info vind je hier: www.gonewest.be.

20 mei 2018
Jan Vael