Eindelijk nieuw werk van And Then Came Fall

Zoals zoveel bands zagen Annelies Tanghe en Sam Pieter Janssens van And Then Came Fall ook hun voorjaarstour 2020 (met De Mens) meermaals uitgesteld. Het bleef vorig jaar dus bij de pakkende single Please Don’t Disappear, maar nu is de band terug met Chasing The Sun, een nummer over de pogingen om een moeilijke relatie terug op de rails te krijgen.

Eindelijk nieuw werk van And Then Came Fall

Klinkt zwaar op de hand, maar And Then Came Fall klonk zelden zo aanstekelijk en optimistisch als in het refrein van deze song en ook de video draagt volop bij aan het hoopvolle lentegevoel. Daarvoor stuurden fans een filmpje in en bij het zien van al die lachende kindersnoetjes en blije volwassenen vergeet je even alle leed.

En dat lijkt ook de band overkomen te zijn bij de opnames in de Great Oak Studio, waar heel de band nog eens samen kon komen. Chasing The Sun werd gemixt door Aaron Bastinelli (Brooklyn, NY), bekend voor zijn werk voor o.a. U2, Tune-Yards, The Roots, Girls in Hawaii, Tessa Dixson, SJ Hoffman e.v.a.; een grote naam en dat wordt ook de producer van het aankomende materiaal. Wie het is, houdt de band voorlopig nog geheim.

2 april 2021
Marc Alenus