Eind deze zomer is er een nieuwe van Black Belt Eagle Scout

Zou Black Belt Eagle Scout zoete broodjes bakken met extreem-rechts?

Black Belt Eagle Scout, het project rond multi-instrumentaliste Katherine Paul, brengt via Saddle Creek Records zijn tweede album uit op 30 augustus. De plaat zal “At The Party With My Brown Friends’ heten en is dus de opvolger van haar debuut ‘Mother Of My Children’ van vorig jaar.

Het nieuwe album is geïnspireerd door de wederzijdse liefde die Paul de voorbije jaren heeft ervaren en is dus een pak meer ingetogen dan het debuut. De schreeuwerige gitaarnummers zijn vervangen door songs met delicate zang en zachte toetsen.

Centraal staan concrete herinneringen zoals de geïmproviseerde strandreis met haar vriending Haley Heynderickx, haar eeuwige liefde voor haar moeder, maar ook die van toen ze de ene liefde achterliet en wanhopig een andere zocht.

Onlangs was er nog de single Loss & Relax/ Half Colored Hair, maar die staat niet op de plaat. Eerste single is het vandaag uitgebrachte At The Party. Dat start met typische Black Belt Eagle Scout gitaarlickx en dan vallen delicate drums en zang in, bijna fluisterend. De song is een reflectie op zelfsturing en het comfort dat een hechte groep vrienden biedt.

"In mijn hoofd, is er altijd een gevoel van twijfel aan de legitimiteit van de wereld. Dat komt er van wanneer je opgroeit in een Indiaas reservaat", zegt Paul. "We zijn allemaal op het feest (de wereld) en proberen onszelf te navigeren binnen een goede of slechte situatie. Ik ben toevallig op het feest met mijn bruine vrienden - inheemse, zwarte, POC (persons of color, red.) die altijd achter mij staan terwijl we door dit evenement wandelen dat leven heet. "

Foto van Sarah Cass via Saddle Creek Records

11 juni 2019
Marc Alenus