Efterklang brengt nieuwe ep mee naar Brussel

Efterklang brengt na album ‘Altid Sammen’ ook nog eens een ep uit.

Vandaag bracht Efterklang alweer nieuw materiaal uit. In september was er al ‘Altid Sammen’, het album waarmee ze na zeven jaar weer bij de levenden terugkeerden en nu is er ‘Lyset’, een vier tracks tellende ep, waarvan eentje echt nieuw is. De drie andere zijn bewerkingen van tracks die de fans al leerden kennen op de laatste plaat.

Lyset, de openingstrack is nieuw en had niet misstaan op het eerder verschenen album. De track is een samenwerking met de Zweed sir Was. Op twee andere tracks sloeg de band de handen in elkaar met The South Denmark Girls Choir, zeg maar de Scala van Denemarken: een zeventig stembanden tellend koor uit Sønderborg, de thuisstad van het trio. Eerder waren de meisjes ook al te horen op ‘Piramida’. Ook de twee leden van de live band Efterklang, pianist Simon Toldam en drummer Øyunn deden hun duit in het zakje.

Over Lyset zegt Casper Clausen het volgende:

“‘Lyset’ means the light, it’s an homage to the light where we all grow, the light that we keep reaching for over and over again. It’s the light that I forget sometimes, when I’m in the shadow for too long. The song is a reminder that it’s a place that exists, beyond the clouds, and it burns but it’s full of life.”

Op 28 februari komt Efterklang naar het Koninklijk Circus te Brussel.

10 december 2019
Marc Alenus