Eerste voorbode van nieuw album voor Rodrigo Leao

Het ex-lid van Madredeus kondigt een nieuwe plaat aan.

Rodrigo Leão maakte bijna tien jaar deel uit van Madredeus voordat hij de band verliet om zich te concentreren op de eigen solocarrière. Deze week kondigt hij een nieuw album ‘A Estranha Beleza Da Vida’ aan, dat in oktober 2021 zal verschijnen. Hij deed dat met een eerste single, Friend Of A Friend waarop Michelle Gurevich zich achter de microfoon plaatste. Zij schreef ook de tekst van het nummer.

Doorheen zijn carrière heeft Leão sommige platen gecomponeerd en geconcipieerd alsof het films waren of een verhaal dat verteld moest worden. Net als in een film komt het aan op het casten van de stemmen die elk personage van het verhaal tot leven zullen brengen.

Friend Of A Friend keert terug naar dit concept. Leão zegt dat het één van zijn favoriete nummers van het nieuwe album is: "Dit nummer is ontstaan uit mijn zoektocht naar een vrolijk ritme, beïnvloed door de muziek van de jaren vijftig, en gaf me het enthousiasme dat ik nodig had om nieuwe ideeën te zoeken. Het herinnert ons aan een totaal andere wereld dan die waarin we nu leven."

24 juni 2021
Marc Alenus