Eerste soloplaat voor Mickael Karkousse (Goose)

Hij stelt dat album op dinsdag 5 december voor in AB Club. 

Eerste soloplaat voor Mickael Karkousse (Goose)

'Hello' zal de titel luiden van het eerste soloalbum van Mickael Karkousse. Zelf zegt hij over zijn solodebuut: "Ik krijg heel vaak de vraag wat nu het verschil is tussen het maken van een Goose-album en een soloalbum. Achteraf bekeken is het antwoord simpel: met mijn album heb ik bewust niet geprobeerd om niet-Goose-songs te maken. Goose is al vijf albums lang een groot onderdeel van mijn leven. Dat zet je niet zomaar uit en daar ben ik bijzonder trots op. Maar door het mezelf toe te laten om ook uptempo songs te schrijven – in tegenstelling tot de ep 'Where Do We Begin', die vooral romantiek in zich had – is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Een zekere vrijheid, die nodig was om mezelf uit te drukken, ongecensureerd en eerlijk".

Voor de productie van de plaat werkte Karkousse opnieuw samen met de Franse producer Victor Le Masne, net als voor de ep en 'Endless' van Goose.

De release van de plaat gaat gepaard met de nieuwe single Dancing Like A Fool, een nummer waarop Mickael teruggrijpt naar de jaren tachtig. 

14 november 2023
Patrick Van Gestel