Eerste Sneeuw voor het eerst op (wit) vinyl

Jan De Wilde brengt dertig jaar na datum Eerste Sneeuw op vinyl uit, maar is deze winter toch nog op tijd.

In 2020 is het album ‘Hè Hè’ van Jan De Wilde exact dertig jaar oud. Het bekendste nummer uit ‘Hè Hè’ is ongetwijfeld Eerste Sneeuw. Met de hulp van producer Henny Vrienten (Doe Maar) zette Jan De Wilde het nummer van Lieven Tavernier volledig naar zijn hand. Het liedje is doorheen de jaren een onvervalste klassieker geworden. Eerste Sneeuw prijkt elk jaar hoog in lijstjes met favoriete (Nederlandstalige) nummers aller tijden. Op de voorbije editie van Belpop 100 van Radio 1 stond Eerste Sneeuw op positie 15.

Toch kende Eerste Sneeuw in 1990 geen fysieke release op vinyl. Daar brengt BLP records nu verandering in. Het nummer verschijnt op wit vinyl, in een oplage van 700 exemplaren. B-kant van de single is Walter, Ballade Van Een Goudvis, een ander bekend nummer van de plaat ‘Hè Hè’, en een lied dat Jan zelf schreef.

De vinyl single Eerste Sneeuw kan je nu, nog voor de eerste sneeuw, reeds bestellen in pre-order via www.blprecords.be en www.jandewilde.net. Vanaf 10 januari is de single te koop in de betere platenzaak.

Jan De Wilde kan je dit jaar nog live aan het werk zien op 27 december in CC Nova (Eke-Nazareth) en op 28 december in CC De Fabriek (Sint-Lievens Houtem). Ook in 2020 is Jan De Wilde op tour. Volgend jaar is ‘Hè Hè’ niet alleen dertig jaar oud maar vieren we tevens de vijftigste verjaardag van het nummer Joke, een andere klassieker van Jan De Wilde.

 

18 december 2019
Marc Alenus