Eerste album voor Movie Club

Twee violen en een bas is niet meteen de vlag die de lading dekt van Movie Club, maar het scheelt niet veel.

Eerste album voor Movie Club

Movie Club is een minimalistisch instrumentaal duo bestaande uit Jessamyn Violet op drums en Vince Cuneo op gitaar. Vanuit Venice Beach bestoken ze de wereld sinds 2018 met hun muziek in de vorm van drie ep’s: ‘Kraken’, ‘Hamerhead’ en (dit jaar nog) ‘Man O War’.

In november komt hun eerste album ‘Black Flamingo’ er aan, een plaat die dertien tracks zal tellen, waarvan single Thunder er een is. Op die single krijgt het duo versterking van Tim Lefebvre (David Bowie/ Black Crowes) op bas. Lefebvre was ook al te horen op de laatste ep en zorgt voor extra dreiging in de stilaan meer psychedelisch klinkende band.

Zeker op Thunder wordt die dreiging tastbaar in de snelle, diepklinkende grooves en de pakkende, rauw klinkende riffs. Je voelt het onweer als het ware aankomen. De lucht wordt zwart, bliksemschichten (die cymbalen!) doorklieven de inktzwarte duisternis en de gitaren lijken wel de motor van een moto die de storm tracht voor te blijven.

Zoals hun naam doet vermoeden, koestert de band een diepe liefde voor film. Hun vorige clips voor Moonbow, Bones en Driftwood waren pareltjes. Voor Thunder is er voorlopig enkel een artwork-clip. Ontdek Thunder hieronder:

4 september 2020
Marc Alenus