Een nieuwe, stevige versie van 'The Wall' via Magnetic Eye

Volgend jaar zal het veertig jaar geleden zijn dat ‘The Wall’ van Pink Floyd uitkwam en dat is voor Magnetic Eye de aanleiding om een coverversie van die plaat te maken.

Eerder kregen we al ‘In Utero, In Tribute, In Entirity’ door verschillende bands die Nirvana eerden en ‘With A Little Help From My Fwends’ van Flaming Lips en “Frienden” die zich aan de Beatles waagden. Op 28 september volgt in dat rijtje ook ‘The Wall [Redux]’ door diverse artiesten van het undergroundlabel Magnetic Eye.

Daarbij zijn The Melvins en Pallbearer, maar ook Mark Lanegan, Mos Generator en Ruby The Hatchet om er maar een paar te noemen. De meeste bands bewegen zich in metal middens, dus het beloven stevige interpretaties te worden. Helemaal anders dus dan de versies op ‘Rebuild The Wall’ door Luther Wright and the Wrongs die de songs van de Floyd van een bluegrassjasje voorzag of ‘Back Against The Wall’ uit 2005 waaraan vooral progrockbands meewerkten.

Voorlopig is er nog maar een track te beluisteren. Het gaat om de versie van When The Tigers Broke Free door Year of the Cobra:

27 juli 2018
Marc Alenus