Een nieuwe start voor Röyksopp

Er komt dan toch een vervolg voor het Noorse duo?

In 2014 bracht Röyksopp het album ‘The Inevitable End’ uit. Ze zeiden toen dat het hun laatste album was. "We hebben het gevoel dat dit een afscheid is van het traditionele albumformaat", zeiden ze destijds in een persbericht. “In onze opeenvolgende reeks albums hebben we kunnen zeggen wat we willen zeggen en doen wat we willen doen met de LP. We gaan niet stoppen met het maken van muziek, maar het albumformaat als zodanig, dit is het laatste wat van ons is.”

Sindsdien volgden wel nog een paar remixes, samenwerkingen en maandelijkse “lost tapes”, maar inderdaad, geen album meer. Of daar in 2022 verandering in komt, is niet duidelijk, maar het duo neemt wel een nieuwe start. Er is sinds deze week een officieel Instagram-account en sinds gisteren ook een nieuwe track: (Nothing But) Ashes…

Op Spotify staat het nummer nog niet, maar op YouTube wel. In de naam van de song wordt verwezen naar 'Profound Mysteries', wat lijkt op de titel van een aankomend project. Er is ook een website die je van kleur kan veranderen en als je op “R” drukt, hoor je verschillende fragmenten. We volgen het op de voet.

2 januari 2022
Marc Alenus