Een kwarteeuw Cowboys & Aliens

Het zou zou zowaar een vraag in 'De Slimste Mens ter Wereld' kunnen zijn: zoek het verband tussen Brugge, Amerikaanse western / science fictionfilm en stonerrock.

Slechts één antwoord zou tellen: Cowboys & Aliens. En zij blazen dit jaar vijfentwintig kaarsjes uit. Al die tijd voelen zij zich als een vis in het water in de schemerzone tussen heavy metal en stonerrock. Met een unieke mix definieerden de bandleden mee de soundtrack van een generatie gitaarliefhebbers, die niet op een decibel meer of minder kijken. Het leverde Cowboys & Aliens de afgelopen kwarteeuw tal van shows op, van de grootste podia op festivals tot de fijnste jeugdhuizen in binnen- en buitenland.

Het kwartet werd onlangs tijdens Brugotta Awards als muzikale monumenten geëerd. Geen beter moment dus om dit zilveren jubileum samen met iedereen te vieren. Plaats van het gebeuren: Brugge, op 20 november. Tickets zijn nog verkrijgbaar. En verwacht je op het podium aan een aantal verrassingen. Een aantal ex-leden zullen bijvoorbeeld mee op het podium staan. Wie en hoe zal je zelf moeten ontdekken. 

Polderrecords komt voor de verjaardag zowaar met twee releases op de proppen: een cd digi-pack van 'A Trip To The Stonehenge Colony' (2000) en 'Love Sex Volume' (2002), geremasterd door Pieter Nyckees (Shellshock Studios). Als bonus zal iedere cd twee bonustracks tellen, opgenomen tijdens Alcatraz Metal Festival in 2021. 'Love Sex Volume' zal voor het eerst ook op vinyl te verkrijgen zijn. 

7 november 2021
Bert Gysemans