Edouard Van Praet is terug, tweemaal zelfs

Twee jaar geleden verleidde de Canadese Belg ons met 'Cycles'. Nu is hij klaar voor een volgend hoofdstuk.

En dat snijdt de excentrieke dandy aan met niet één maar twee songs. Die tonen weer aan dat hij de dampen van klassieke rock-'n-roll inhaleert om deze uit te ademen in eigen klanken – wat we Jungiaanse alternatieve pop-punk-elektro-papier-steen-schaar zouden kunnen noemen. Of, simpel gezegd: anti-rock-'n-roll.

Na het winnen van de Tremplin Dour Festival-competitie in 2022 en een passage op het Fifty Lab Festival in oktober 2023 is Edouard Van Praet momenteel halve finalist in Humo's Rock Rally. Dat hij daar de jury wellicht in totale verwarring zal achterlaten door de diversiteit aan genres en tegelijk het onmiskenbare gevoel voor melodie is nu al te voorspellen.

Getuige daarvan de twee nieuwe tracks: Do You Ever Walk Alone is een ballad die doet denken aan Tom Waits en The Doors. Vintage zonder compromissen volgt het nummer de omzwervingen van een arme ziel die door de straten dwaalt, zich niet bewust van de eigen aanwezigheid. Het nummer is een introductie in de wereld van maskerades die Edouard voor ons opbouwt.

Echoes klinkt dan weer als Bowie op elektrosteroïden. Het is een verkenning van een man die zichzelf de hele week herhaalt en de nacht plechtig om vergeving en vrijlating smeekt.

Edouard Van Praet live:

22.03.2024 — WAYS AROUND FESTIVAL, BRUSSELS (tickets)
24.03.2024 — HUMO'S ROCK RALLY, GHENT (SEMI-FINAL)  (tickets)
26.10.2024 — BOTANIQUE, BRUSSELS (tickets)
26.10.2024 — BOTA KIDS, BRUSSELS (tickets)

13 maart 2024
Marc Alenus