Early Birds Festival in De Roma

Antwerpen krijgt er een gloednieuw muziekfestival bij.

Ter ere van het twintigjarige bestaan van De Roma, organiseert Antwerpens mooiste zaal op 10 mei het Early Birds Festival. De focus ligt op nieuwe muziek uit verschillende genres, waaronder r&b, Afrobeats, soul en pop. Het nieuwe festival promoot jong/opkomend talent en laat de bezoekers de grote namen van morgen nu al ontdekken.

"Het Early Birds Festival belooft een unieke ervaring te worden", vertelt programmator Isy Baeyens. "Het is de allereerste keer dat we een multi-stage event organiseren in De Roma en AMOR. "Er zullen tal van artiesten op het podium staan die stuk voor stuk de waarden verkondigen die we als Borgerhoutse zaal/organisatie willen uitstralen: inclusiviteit, diversiteit, creativiteit én passie voor muziek."

Drie artiesten worden alvast aangekondigd: de Nigeriaanse superster in wording Fave, de jonge Amsterdamse singer-songwriter Latanya Alberto en de Belgische multidisciplinaire artiest Reinel Bakole. De volledige line-up met zowel nog lokale als internationale acts volgt zeer binnenkort. 

Een eerste lading (goedkopere) tickets zijn te koop vanaf woensdag 29 maart om 10:00 via www.deroma.be.

27 maart 2023
Patrick Van Gestel