DVKES warmt zich op voor release debuutplaat

We Finally Pushed Through is de eerste single uit ‘Push Through’, het debuutalbum van DVKES (Dukes).  De clip, die bestaat uit oude beelden uit aerobicfilmpjes, is een perfecte opwarmer voor de plaat. Aerobic werd een fitnessrage in de jaren tachtig door de dvd’s van Jane Fonda. Wie de beelden hieronder bekijkt, zal snel begrijpen waarom ook mannen interesse hadden in de vooral door vrouwen beoefende sport.  

De DVKES zijn net als de drie musketiers met zijn vieren: zanger/gitarist Joos Houwen (Helsinki, Statue, The Tellers),  bassist Pieter-Jan Janssen (Psycho 44), gitarist Maxim Helincks (Stavroz, Statue) en drummer Antoni Foscez (Go March). Ze brachten drie jaar geleden al eens een ep uit, maar zijn nu klaar voor het serieuze werk met een door Mario Goossens geproduceerde debuutplaat. Die zal op vier november in de winkels liggen via Waste My Records.

De fantastische foto hiernaast is van Marjolein Hoornaert, in samenwerking met Zena Van den Block. Het werk is een deel van de reeks Life As My Intimate Party. In die reeks gebruikt Van den Block foto's van op feestjes in combinatie met confetti, een rekwisiet dat moeilijk los van feest kan worden gezien. Door een volledige muur te bekleden met gezichten en confetti ontstaat er een nieuw feest waarbij geen enkele persoon in contact staat met een andere, maar toch samen in een geheel staat zoals dat vaak ook is op een feestje waar men opgaat in de muziek en de specifieke ervaring van het feestelijke nachtgebeuren.

 

Wil je DVKES live checken? Dat kan ook en wel op volgende data en locaties:

19/11/16 Beveren, Tournée Générale
25/11/16 Hoogstraten, Cahier de Brouillon
30/11/16 Gent, Video
01/12/16 Antwerpen, Trix
08/12/16 Hasselt, Café Café

14 september 2016
Marc Alenus