Dunk! start met eigen vinylperserij

Stilzitten staat bij Luc en Wout Lievens niet in het woordenboek. Na het festival, het label, de store en de US-versie van Dunk! zijn ze in Zottegem begonnen aan de bouw van een eigen vinylperserij. 

Stilzitten staat bij Luc en Wout Lievens niet in het woordenboek. Na het festival, het label, de store en de US-versie van Dunk! zijn ze in Zottegem begonnen aan de bouw van een eigen vinylperserij

Sinds 2011 brengen ze op Dunk! records al eigen releases uit, maar dat loopt nu via vinylperserijen in het buitenland - veel zijn er niet meer en die hebben te veel werk - wat de alombekende wachttijden en soms hoge investeringen voor bands met zich meebrengt. De vinylperserij is weer een stap dichter om alles in eigen handen te houden. 

Er is in de muziekwereld een grote vraag naar hoogwaardige vinylplaten, verschillende kleuren vinyl en beperkte hoeveelheden (tussen honderd en duizend stuks bijvoorbeeld) en dat is waar Dunk! voor staat.

Enkel eigen releases of enkel postrock? Neen, ze staan open voor alles, maar het is logisch dat ze de beste contacten hebben in de postrockwereld. Klik hier voor het volledige verhaal en de stand van zaken net voor de start van het nieuwe jaar.

30 december 2017
Bert Gysemans