Duckwrth kondigt met single ‘Quick’ nieuw album aan

‘SuperGood’ komt op 21 augustus uit onder nieuw label Republic Records.

De uit Los Angeles afkomstige rapper Duckwrth is de laatste jaren druk bezig geweest aan zijn opmars als hiphops nieuwste ster. Na de release van de eerste langspeelplaat ‘I’m Uugly’ in 2016, bracht hij in 2017 de mixtape ‘An Xtra Uugly Mixtape’ uit en bevestigde hij in mei 2019 zijn verhuis van UMG naar Republic Records met de ep ‘The Falling Man’. Daarnaast wist hij zichzelf ook een zwaarbevochten plaatsje te verzekeren op de officiële soundtrack voor Marvels ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’ met het ruwe nummer Start A Riot. Duckwrth wordt in de muziekindustrie al jaren gezien als een zeer veelbelovend artiest en mocht daarom al concerten openen van onder meer Anderson .Paak en Billie Eilish.  

Op Quick pronkt Duckwrth met zijn slimme pen en stelt labelgenoot KIAN zijn oor voor catchy refreintjes tentoon. Over zijn nieuw album ‘SuperGood’ liet Duckwrth weten dat een heel spectrum van muziekgenres de revue zal passeren, gaande van hiphop en r&b, tot Afrobeat en gospel. Het idee voor dit album ontstond al in 2013, maar het heeft uiteindelijk zeven jaar gekost vooraleer hij zich mentaal op de juiste plaats voelde om het album effectief vorm te geven. “I feel like this album is a celebration of life, one, in general… but also, two, it’s an appreciation for Black music and Black rhythm”, liet hij daarover weten in een interview met de Recording Academy.

Op de tracklist en cover van het album is het nog even wachten, maar luister in afwachting van de officiële release van ‘SuperGood’ al naar de single via onderstaande link:

11 augustus 2020
Hannes Deraedt