Ducktails keert terug naar zijn roots

Ex-Real Estate lid Matt Mondanile lanceerde deze morgen zijn nieuwe single als Ducktails, Map To The Stars, met een nieuwe clip die je hieronder kan bekijken en die je meeneemt naar de buitensteden van Jersey.  

De single is een voorloper van een nieuw album, ‘Jersey Devil’ dat het licht zal zien dit najaar (9 oktober) en dat wordt beschreven als de terugkeer van Mondanile naar zijn DIY-roots.

De eerste sessies voor de plaat werden opgenomen in L.A., maar na zijn verhuis naar zijn geboortestad Ridgewood, werkte Mondanile verder in de kelder van zijn moeder. De uiteindelijke mix gebeurde in Hoboken in de Echo Canyon Studio van Sonic Youth.

“Everything felt right: the mini mall across the street, the stock brokers walking their dogs, and the sweet summer smell in the air,” zegt Mondanile over zijn terugkeer naar de buurten die de vroege Ducktailsnummers en Real Estate-platen beïnvloedde.

De plaat zal tien nummers tellen en is hier voor te bestellen. Een uitgebreide tournee brengt Ducktails op 23 september naar Amsterdam. Hier zijn nog geen data bekend, al zitten er nog serieuze gaten in zijn tourschema.

Tracklist ‘Jersey Devil’

01. Map to the Stars
02. Light a Candle
03. In the Hallway
04. Keeper of the Garden
05. Solitary Star
06. Lover
07. Mannequin
08. Wearing a Mask
09. Shattered Mirror Travel
10. The Rising Sun

3 augustus 2017
Marc Alenus