Dubbel livealbum voor The Who

Vijftig jaar geleden, op 4 april 1968 stond The Who voor het afsluiten van zijn toenmalige tournee. Diezelfde dag werd  Martin Luther King vermoord en Amerika was toen net zo verdeeld als nu of misschien nog wel meer. De twee shows in het Fillmore East op 5 en 6 april 2016 waren dan ook legendarisch.

Normaal gezien zou The Who er vier shows op twee dagen spelen, maar door alle commotie rond de moord op Martin Luther King, vonden er maar twee shows plaats in het pas heropende theater.  De eigenaar vreesde voor schade en niet alleen door de fans, want Keith Moon had met vuurwerk nog maar net de deur van zijn hotelkamer uit zijn hengsels gelicht.

De shows in het Fillmore werden destijds opgenomen door manage Kit Lambert met de bedoeling die als vierde album uit te brengen, maar door een fout werd enkel een stukje van de eerste avond vastgelegd. De opnames van de tweede avond verliepen echter wel goed en zijn nu gerestaureerd en gemixt door Bob Pridden die destijds geluidstechnicus was van de band.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de shows worden de nooit eerder uitgegeven opnames nu als dubbel-cd en op drie vinylplaten uitgegeven door Universal. Er staan o.a. drie nummers op van Eddie Cochran en een nooit eerder uitgebrachte versie van C’mon Everybody.

De plaat zal op 20 april in de winkels liggen.



 

27 maart 2018
Marc Alenus