Drummer Aerosmith naar de rechtbank

Aerosmith-drummer Joey Kramer is naar de rechter gestapt omdat hij zondag niet met de band mag optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.

Kramer (69 ondertussen) is al vijftig jaar was al zo'n vijftig jaar de vaste drummer van de band.

Begin 2019 liep hij een blessure op waardoor hij enkele maanden out was.

In de herfst wou hij z'n oude job als drummer terug opnemen, maar tot z'n verbazing moest de man opnieuw audities doen en werd hij bovendien niet meer weerhouden als drummer. "Te weinig energie om als drummer terug bij Aerosmith te spelen", klonk het.

Frontman Steven Tyler zegt dat Kramer de ontstane situatie aan zichzelf te wijten heeft: "Joey Kramer is ons maatje en zijn welzijn is ontzettend belangrijk voor ons. Hij is de afgelopen zes maanden - naar eigen zeggen - echter emotioneel en fysiek niet in staat geweest om op te treden. We hebben hem gemist en meerdere keren aangespoord om weer met ons te komen spelen, maar hij was daar niet klaar voor."

"We zijn teleurgesteld dat hij een rechtszaak heeft aangespannen, maar hebben hem desondanks uitgenodigd om bij de Grammy's aanwezig te zijn. Want we zijn als band veel meer met elkaar verbonden dan alleen door de tijd die we samen op het podium doorbrengen", aldus het officieel statement.

Aerosmith speelt op zondagĀ  juni op Graspop Metal Meeting.

22 januari 2020
Judy Lee