DREUN XL brengt live ode aan oprichter

Gitarist-drummer en oprichter van de band Kanu Dewilde overleed na een tragisch ongeval.

De noiserockgroep DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, voorziening voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking, in Torhout opgericht door de Oostendse gitarist-drummer. Hij bracht een zevental muzikanten samen voor eerlijke muziek zonder franjes. DREUN werd meer dan een muziekgroep maar een luid bondgenootschap, oprecht en uit de buik. Na het ongeval bleef de groep verweesd achter. Tot gitarist Jonas Messelier de muzikanten onder zijn hoede nam.

In 2021 nodigde de Oostendse sociaalartistieke organisatie kleinVerhaal KRANKLAND (Thomas Werbrouck) de muzikant hors catégorie, die steeds gretig de grenzen van het muzieklandschap opzoekt, uit in de studio om samen met DREUN aan nieuw repertoire te sleutelen. Deze DREUN XL-incarnatie met elf muzikanten resulteerde in "Dewilde Superheld", het eerste album en een ode aan oprichter Keanu. Het album werd opgenomen in de muziekstudio van O.666.

De songs zijn bezwerend en psychedelisch, de sound neemt bij momenten kosmische proporties aan. Zowel de rauwe energie van The Stooges, de loden zwaarte van Black Sabbath als het universum van GOAT weergalmen in de sound van DREUN XL. Dit is muziek van en voor ongefilterde superhelden!

Het album van DREUN XL komt uit op vinyl en digitaal op 14 oktober. De groep stelt het album voor op 14 oktober in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. De videoclip van single Op't Gevoel vinden jullie hier, opgenomen in de dagdagelijkse omgeving van de muzikanten.

Foto: Koen Keppens

12 oktober 2023
Patrick Van Gestel