Draag je steentje bij aan de toekomst van Antwerp Music City

Het Antwerpse muziekcentrum zocht en vond hulp in moeilijke tijden.

Het is al lange tijd stil in Antwerp Music City, dat sinds 1994 talloze bands over de vloer kreeg waaronder School is Cool, Ashbury Faith, The Paranoiacs, Triggerfinger en K’s Choice. Buiten de concertzaal telt het complex trouwens nog zestien repetitieruimtes en een opnamestudio, Die inkomsten zijn nu allemaal weg. 

Huidig eigenaar en drijvende kracht Pieter Gysen zag de bui al hangen, want de rekeningen bleven gewoon komen. Dus begon hij oude band-T-shirts te verkopen. Het Antwerp Music City-publiek en de muzikanten sprongen meteen mee op de kar en boden spontaan spullen aan die verkocht mochten worden. Een aantal bands brachten niet-verkochte merchandise binnen en schonken de opbrengst aan de muziekclub in de Seefhoek. 

Ondertussen loopt deze aktie als eens trein. Op de speciale Save AMC-pagina is er voor elke beurs wat wils. Een greep uit het aanbod: een foto op A2-formaat van Willy Willy, gemaakt door Michel Hakim Moldenhauer, heel wat lp's en cd's van iconische Antwerpse bands als Bliksem, Bark, Diablo Blvd. en Amörtisseur.

En als klap op de vuurpijl is er binnenkort het eerste Antwerp Music City Vinyl. BEAR, die al sinds 2009 repeteren in de zaal, wisten een aantal vrienden warm te maken voor een verzamelaar. Toxic Shock, Furia / BARK, Works of the Flesh , Abrahamic Liars, Psychonaut, Crayon Sun, Speedözer, Your Highness, Zyklome A en Hightrail zijn van de partij. Nagenoeg alle bands voorzien een niet eerder uitgebrachte track of een live opname. Het album wordt op zeshonderdzesenzestig eksemplaren uitgebracht en kan in drie verschillende versies besteld worden. Nu gewoon nog hopen dat er snel terug lawaai mag gemaakt worden in de AMC!

17 februari 2021
Bert Gysemans