Divided brengt debuut uit bij Dunk!Records

Na twee Coronazomers staan de West-Vlamingen te springen om de debuut-epvoor te stellen aan het grote publiek.

Net zoals voor eerste single Neverending trok Divided voor de ep, die in april 2022 verschijnt via Dunk!Records, naar de Much Luv studio, waar Tim de Gieter het concept van de band perfect wist te vertalen naar een plaatopname. De inspiratie voor het debuut puurde de band uit menselijke thema’s en uit persoonlijke emotie. Van graag zien tot de dood als concept.

Het album staat dan ook voor een groeiproces dat gerust als de volwassenwording van de band gezien mag worden. De vier nummers van de ep komen hard binnen en beklijven meteen, met een uitgepuurde sound die zich instant onder je vel weet te nestelen. Zo belooft het persbericht.

Divided is een vierkoppige West-Vlaamse band die met de muziek een mooie mix brengt van genres als postrock, hardcore en sludgemetal. Met zanger en drummer Pepijn Vandaele heeft de band een frontman met een unieke podiumprésence. In combinatie met de twee sterke gitaristen Jelle Rouquart en Torre Maertens en de altijd coole Staf Walschap op bas, brengt de band beenharde shows, doorspekt met pakkende, serene momenten.

Na de release van de eerste single won de band in 2019 de eerste editie van het VI.BE kansenparcours SoundTrack, waarna vele shows volgden. Ook nu staan er al een reeks gepland:

23 maart, De Casino, Sint-Niklaas (+ Brutus) / SOLD OUT
24 maart, Farrm, Hasselt
15 april, Wilde Westen, Kortrijk (EP release concert)
16 april, Couterfest, Poperinge
23 april, De Zwerver, Leffinge (+ Psychonaut, Cobra The Impaler, H I R O)
26 mei, Dunk!Fest, Vooruit, Gent

3 februari 2022
Marc Alenus