Disorientations op weg naar debuutplaat

De postpunks kondigen vandaag de release aan van debuutalbum 'Memory Lanes' via [PIAS] Recordings op 4 februari en delen de gloednieuwe single.

In 2018 ontstond Disoriëntations uit de assen van Melting Time en Lagüna. Eind 2019 was er een single en even later ep: het gelijknamige ‘Close To Disappearing’. Later volgde met Wandering nog een single. Nu, een jaar later, kondigt het trio met 'Allied' een eerste full album aan. De nieuwe single drijft op een olieachtige baslijn die je keel verstopt terwijl je er in onder gaat. Ondertussen knetteren en schuren de gitaren en zingt Niels Elsermans alsof de wereld in een groot zinkgat verdwijnt.

De track vertelt een verhaal over het worstelen met angst na onverwachte ervaringen met tragisch verlies. In dergelijke situaties van machteloosheid en storing kun je tegen omsluitende muren aanlopen, waardoor je achtervolgd wordt door angst. De enige manier om hiermee om te gaan, is door de onvermijdelijke pijn, die het met zich meebrengt, te omarmen, en verbonden te raken met de emoties waarvoor je wilt vluchten.

18 november 2021
Marc Alenus