Dirk Serries brengt nieuw werk

Het wordt steeds moeilijker voor onafhankelijke artiesten om nog een vinylrelease uit te brengen. Daarom komen er in de 'A New Wave Of Jazz' nieuwe releases aan op cd. 

De eerste release is meteen een dubbelaar. Double Vortex, waarin gitarist Dirk Serries het gezelschap heeft van tenorsaxofonist John Dikeman, Colin Webster op alt- en baritonsax en drummer Alan Lisles brengt de release 'Quartet & Quintet' uit, gezien het kwartet tijdens de liveopname in de Vortex Jazz Club in februari ook samenspeelde met gastsaxofonist Alan Wilkinson. Op het eerste schijfje hoor je het kwartet, op het andere een set als kwintet. Volgens de clubeigenaar een van de luidste sets in de geschiedenis van zijn keet, dat belooft dus.

En dan is er een duorelease waarin Serries, deze keer op akoestische gitaar, samenwerkt met pianiste Martina Verhoeven. Die heet 'Innocent As Virgin Wood'. De titel verwijst naar de puurheid, naar de zuiverheid in klank. Het album werd bij elkaar geïmproviseerd tijdens sessies in de Sunny Side Studio's in Anderlecht. 

Beide releases komen uit op 1 september en kunnen hier al voorbesteld worden. 

1 augustus 2017
Philippe De Cleen